19 Φεβ 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.
Δεν θα ασχοληθούμε με την ανύπαρκτη «Επιτροπή Μεταναστών του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου», αφού ακόμα και η ανακοίνωση που υποτίθεται πως εξέδωσαν με αφορμή το γεγονός ότι κάποιοι νεολαίοι του ΛΑ.Ο.Σ., διένειμαν τρικάκια κατά του νομοσχεδίου για την Λαθρομετανάστευση την περίοδο του καρναβαλιού, φαίνεται από τα γραφόμενά της ότι συντάχθηκε από Έλληνες που υπερασπίζονται τους μετανάστες.
Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, δεν αναφέρει το κυριότερο, πώς και με ποιούς θα αγωνιστεί η εργατική τάξη, όταν τα πιο ριζοσπαστικά στρώματα εργατών, οι Έλληνες εργάτες έχουν εξοστρακιστεί και αντικατασταθεί από αλλοδαπούς, που δεν είναι εδώ για να αγωνιστούν συνδικαλιστικά και πολιτικά αλλά νοιάζονται μόνο πως θα επιβιώσουν οι ίδιοι σαν άτομα.
Το γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι ζήτημα αν υπάρχει σήμερα στον ιδιωτικό βιοτεχνικό τομέα και στην οικοδομή της Ζακύνθου, ένα φθίνον 5% Ελλήνων εργατών κι αυτό σε μεγάλες ηλικίες. Που είναι οι οικοδόμοι, που είναι τα μαχητικά τους συνδικάτα και των ναυτεργατών που ήταν η ατμομηχανή ολόκληρου του εργατικού κινήματος; Η κυρίαρχη τάξη το κεφάλαιο, με όπλο την μαζική εισαγωγή μαύρης εργασίας και με τις δικές τους ευλογίες (ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα, νεοταξίτικη αριστερά) και κάθε λογής «εργατοπατέρων», κατάφερε να τα καταστρέψει .. Ποιόν λοιπόν κοροϊδεύει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου;
Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται στη χειρότερη θέση που αντιμετώπισε ποτέ στην ιστορία της. Πως θα εργαστεί ο Έλληνας μεροκαματιάρης, που είναι αναγκασμένος να ζήσει και να πεθάνει σ αυτή την χώρα, αν δεν υποκύψει στους ίδιους όρους που αποδέχεται ο αλλοδαπός; Δηλαδή την ανασφάλιστη εργασία, την καταστρατήγηση των ωραρίων και όλης της εργατικής νομοθεσίας;
Το πρόβλημα του Έλληνα εργάτη, κύριοι του ΕΚΖ είναι, ότι βρίσκεται στο περιθώριο, είναι εγκαταλελειμμένη μονάδα και δεν μπορεί να ανταγωνισθεί τους πάμφθηνους αλλοδαπούς. Προϋπόθεση για να μπορέσει να αντισταθεί, είναι να φύγει ο ξένος απεργοσπαστικός στρατός. Και το εκφράζει μέσα από όλες τις δημοσκοπήσεις. Το εκφράζει καθημερινά στις συζητήσεις στα λαϊκά καφενεία. Και οι κύριοι του ΕΚΖ, μαζί με όλο το επιδοτούμενο νεοταξίτικο σινάφι, απαντάνε στις διαμαρτυρίες του Ελληνικού εργαζόμενου λαού με το τροπάρι του «ρατσισμού».
Κατά την ελεεινή «θεωρία» τους δεν έχει προκύψει σε βάρος της Ελληνικής εργατικής τάξης κανένα πραγματικό, εργατικό πρόβλημα από την μαζική εισαγωγή μαύρης εργασίας. Τα πιστεύουν αυτά που λένε, ή και άλλοι μιλούν με την δική τους γλώσσα; Έχουν κι άλλοι την ίδια θεωρία τους. Ας την παρακολουθήσουν:.
Ο Στέφανος Μάνος δεν ασχολείται με «αντιρατσιστικές» τσιριμόνιες. Προτιμά να είναι ωμός. Στα πρακτικά πρόσφατης ημερίδας διαβάζουμε: «Είναι ευλογία θεού οι μετανάστες, τους χρειαζόμαστε γιατί δουλεύουν με το ένα τρίτο του μεροκάματου του Έλληνα, γιατί δεν μπορούν να κάνουν απεργία, δεν μπορούν να κάνουν σωματεία, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.» . Τα πρακτικά της ημερίδας εκδόθηκαν από το ΕΚΑ (Εργατικό Κέντρο Αθηνών) και τυπώθηκαν στο τυπογραφείο ΚΑΜΠΥΛΗ
Η τελευταία «αντιρατσιστική ημερίδα» στην παλαιά Βουλή στην Αθήνα, είχε τη χορηγία του ΣΕΒ, την παρουσία εκπροσώπου του στο πάνελ. Χέρι – χέρι λοιπόν με την εργοδοσία, όπως ακριβώς συμβαίνει στη Ζάκυνθο με τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλοκατασκευαστές.
Μιλάει στην ανακοίνωση το ΕΚΖ, ότι οι μετανάστες ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους λόγω των πολέμων. Αν μιλάει για τους Ιρακινούς, Αφγανούς, Παλαιστίνιους, Λιβανέζους και Σέρβους, αυτοί δεν είναι μετανάστες, αλλά πρόσφυγες πολέμου. Ας μην συγχέονται οι έννοιες για πρόκληση εντυπώσεων. Και αν υπάρχει «Επιτροπή Μεταναστών του ΕΚΖ», δεν έχει στα μέλη της πρόσφυγες πολέμου.
Οι κοινοί αγώνες προϋποθέτουν, κοινά προβλήματα, κοινά συμφέροντα και διεκδικήσεις. Με τους λαθραίους και μη μετανάστες, δεν έγινε ποτέ κανένας κοινός αγώνας, ακριβώς επειδή είναι άλλα τα δικά τους συμφέροντα και προβλήματα. Και δεν υπήρξε ποτέ κοινή οργάνωση και δράση, μολονότι οι αλλοδαποί υπάρχουν στη χώρα από την εποχή της δικτατορίας. Παρατηρώντας δε και φωτογραφίες από την προσπάθεια αποκλεισμού του λιμανιού της Ζακύνθου από το ΕΚΖ κατά την τελευταία απεργιακή κινητοποίηση, δεν διακρίναμε κανένα μετανάστη που να συμμετείχε

Ο πρόεδρος ο Γραμματέας
Α.Μαρίνος Α.Κοκκάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: