11 Φεβ 2010

Σκοτώνοντας την Ελλάδα


Σκοτώνοντας την Ελλάδα
του Παναγιώτη Δούμα


Η κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε κατά προσέγγιση τον αριθμό των αλλοδαπών στην Ελλάδα.
Την περασμένη Δευτέρα, στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη «Ανατροπή», η οποία είχε ως θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, γίναμε όλοι μάρτυρες μίας ακόμη θλιβερής πραγματικότητας: η κυβέρνηση δεν έχει καν μία κατά προσέγγιση επίγνωση του αριθμού των μεταναστών και λαθρομεταναστών στην χώρα μας και εκπρόσωπος της κυβερνήσεως στο πάνελ, κ. Σκανδαλίδης, αναγκάστηκε να δηλώσει άγνοια του πραγματικού αριθμού ακόμη και των νομίμων μεταναστών.

Αν λάβουμε υπʼ όψιν μας στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία βγήκαν στην δημοσιότητα το καλοκαίρι από την Καθημερινή (19/08/2009), που λένε ότι 148.323 άτομα αλλοδαπής ιθαγενείας που είναι άνεργα, αποτελούν το 6,3% του ενεργού αλλοδαπού πληθυσμού της χώρας μας, τότε οι μετανάστες που δύνανται να εργάζονται στην Ελλάδα ανέρχονται στους 2.354.333. Αυτό ακούγεται υπερβολικό και κάτι δεν πάει καλά.

Αν πάλι λάβουμε υπʼ όψιν μας τα στοιχεία που δημοσίευσε τον Απρίλιο του 2008 το ΙΜΕΠΟ (Ίδρυμα Μεταναστευτικής Πολιτικής), η οποία λαμβάνει αρκετές προγενέστερες μελέτες υπʼ όψιν της, καθώς και στοιχεία της Αστυνομίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Παιδείας και των Συλλόγων Μεταναστών, οι νόμιμοι μετανάστες στην χώρα μας, οι διαθέτοντες δηλαδή άδεια εργασίας και διαμονής υπερβαίνουν κατά πολύ τους 650.000, αριθμός που ανάγεται σε εκτιμήσεις του 2006-2007.

Σύμφωνα, πάλι, με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, από το 2006 μέχρι και σήμερα έχουν συλληφθεί στην χώρα μας για παράνομη διαμονή περί τους 500.000 λαθρομετανάστες, ενώ οι ετήσιες απελάσεις, οι οποίες αφορούν κατά συντριπτικό ποσοστό (90%) τον επαναπατρισμό Αλβανών υπηκόων δεν υπερβαίνουν τις 20.000.

Από την τελευταία αυτή αδιαμφισβήτητη διαπίστωση γίνεται σαφές ότι, αν λάβουμε και υπʼ όψιν μας ότι δεν συλλαμβάνονται παρά μόνον κάποιοι από τους παρανόμως διερχομένους τα σύνορα και διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια, οι λαθρομετανάστες που διαμένουν παράνομα στην χώρα μας υπερβαίνουν το εκατομμύριο. Αν, τώρα, λάβουμε υπʼ όψιν μας την μαρτυρία υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοικήσεως, καθώς και τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών, που λέει ότι το 25 με 30% των μεταναστών είναι παράνομοι, τότε και πάλι κάτι δεν πάει καλά, διότι τότε οι νόμιμοι υπερβαίνουν και την εκτίμηση που βασίζεται στην έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Το βέβαιο είναι ότι αφενός ο αριθμός των νομιμοποιημένων είναι αδικαιολογήτως άγνωστος και αφετέρου οι εκτιμήσεις δημοσίων φορέων, όπως οι ΟΤΑ και οι Αστυνομία, καθώς και του προβεβλημένου ΕΛΙΑΜΕΠ του κ. Βερέμη που μιλά για 200.000 λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε ως προς τον όγκο ούτε ως προς την αναλογία μεταξύ νομίμων και παρανόμων – δεν μας αρέσει να τους λέμε «παράτυπους» ή «ανεπίσημους», κ. Βερέμη.


Οι μετανάστες εκτοξεύουν την εγκληματικότητα
Μια ματιά στους δείκτες που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ. προ μερικών ημερών, καταδεικνύει κάτι το ιδιαιτέρως ανησυχητικό. Αφενός, με τα μέχρι τώρα στοιχεία (τα στοιχεία του 2009 είναι ακόμη υπό επεξεργασία και τα νούμερα αλλάζουν κάθε μέρα) παρουσιάζεται μία αυξητική τάση στις ανθρωποκτονίες. Το 2008 είχαμε 304 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας. Οι αλλοδαποί δράστες από τους συνολικά 348 διωχθέντες και συλληφθέντες ήταν 147, ήτοι ποσοστό 42%. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το 2009 είχαμε 330 ανθρωποκτονίες και απόπειρες, με τους αλλοδαπούς δράστες να είναι 124 από τους 373, ήτοι το 33%. Η μείωση του ποσοστού συμμετοχής, βέβαια, δεν συμβαίνει επειδή οι μετανάστες άρχισαν να ενσωματώνονται, αλλά επειδή μειώθηκε το ποσοστό των εξιχνιάσεων επί των τελεσθέντων ανθρωποκτονιών και αποπειρών, από 80% σε 75%. Να σημειωθεί πάντως ότι στην ιστοσελίδα της η ΕΛΑΣ, διευκρινίζει ότι η καταγραφή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Κι αν θέλετε έναν ακόμη λόγο γιʽ αυτήν την μείωση, τότε αυτός είναι ότι όσο αυξάνονται οι λαθρομετανάστες έναντι του συνολικού πληθυσμού της χώρας, αλλά και έναντι του αριθμού των νομίμων, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η εξιχνίαση εγκλημάτων, εφόσον δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο γιʼ αυτούς, που θα επιτρέψει στην αστυνομία να κάνει την δουλειά της.

Πολύ πιο μεγάλη ανησυχία προκαλεί το μέγεθος των κλοπών – διαρρήξεων. Το 2008 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 71.080 κλοπές και διαρρήξεις και αναγνωρίστηκαν μόλις 10.697 άτομα, με τους 4.800 (45%) να είναι αλλοδαποί. Το 2009 εμφανίζεται να είχε 76.773 διαρρήξεις, όπου αναγνωρίστηκαν 6.313 (51%) αλλοδαποί στο σύνολο των 12.270 δραστών. Εδώ η συμμετοχή των αλλοδαπών αυξήθηκε κατά 6% και την ίδια στιγμή το ποσοστό των εξιχνιάσεων παρέμεινε σταθερό στο χαμηλό ποσοστό του 17%.

Κι ενώ ο αριθμός των αναγνωρισμένων Ελλήνων δραστών από το 2005 κυμαίνονται σταθερά μεταξύ 5.000 και 6.000, στους αλλοδαπούς το 2005 είχαμε μόλις 2.000 αναγνωρισθέντες, ενώ όπως είδαμε το 2009 υπερτριπλασιάστηκαν.


Οι μετανάστες εξοντώνουν και την οικονομία
Την ώρα που χώρα διέρχεται την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην μεταπολεμική τουλάχιστον ιστορία της και η κυβέρνηση προετοιμάζεται να στύψει τα ασθενέστερα και μεσαία κοινωνικά στρώματα για να καλύψει το τεράστιο έλλειμμα που δημιούργησε η κακοδιαχείριση και η διαφθορά επί 35 συναπτά έτη, τα στοιχεία της αστυνομίας κρύβουν επιμελώς μία κραυγαλέα πραγματικότητα.

Μιλάμε για τα αδικήματα που συνοδεύουν το παράνομο εμπόριο και τα οποία προσκρούουν σε σωρεία ποινικών και διοικητικών νόμων. Αυτό μαρτυρά η πτωτική τάση που παρουσιάζει τάχα η παραβίαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας από το 2006 και μετά, ενώ το ίδιο συμβαίνει και εις ό,τι αφορά τους νόμους περί λαθρεμπορίου (Ν.2960 /2001 , Άρθρο 155 παρ. βʼ), με τα νούμερα να είναι τριψήφια, ενώ καθημερινά βιώνουμε χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις.

Κι αυτό, την ώρα που χιλιάδες αλλοδαπών κατακλύζουν δρόμους, πεζοδρόμους και πλατείες με εμπορεύματα που δεν συνοδεύονται από παραστατικά, αλλά και που στο σύνολό τους αποτελούν απομιμήσεις. Απομιμήσεις που μπορεί κανείς να προμηθευθεί ανενόχλητος – και πάλι χωρίς παραστατικά – από εκατοντάδες υπερπολυτελών καταστημάτων που αναπτύσσονται στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου των Αθηνών. Αν συμπεριλάβουμε σʼ αυτήν την παρατήρηση και τα όσα η εφημερίδα «Έθνος» δημοσίευσε σχετικά την περασμένη Κυριακή, η απώλεια κερδών για το ελληνικό δημόσιο από αυτού του είδους την παραβατικότητα ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ.


Ανίκανο το ΠΑΣΟΚ
Πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάτι χειρότερο από την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Διανύοντας το δεύτερο «εκατονταήμερο χάρης» προς την κυβέρνηση, διαπιστώνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ. ανέλαβε την εξουσία απλά για να δώσει την χαριστική βολή όχι απλά στο ελληνικό κράτος, αλλά και στο έθνος. Γίνεται όλο και πιο ορατό ότι πλέον τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση έχει καμφθεί και η τελευταία αντίσταση απέναντι σε απειλές που όχι απλά βρίσκονται προ των πυλών, αλλά ήδη καταστρέφουν κάθε τι που παραπέμπει σε Ελλάδα.

Η απάντηση στο τσουνάμι των μεταναστευτικών ροών, που οι ίδιες οι εκθέσεις των κρατικών φορέων μαρτυρούν, είναι οι ταχείες νομιμοποιήσεις και πολιτογραφήσεις μέσω του νομοσχεδίου που καταθέτει η κυβέρνηση. Η νεοταξική πολιτική ορθότης φιμώνει κάθε φωνή που προσπαθεί να αντιταχθεί απέναντι στην δημογραφική αλλοίωση ενός πανάρχαιου έθνους σαν το δικό μας. Τρανό παράδειγμα ο εγκλεισμός του αρχισυντάκτη του «Ελεύθερου Κόσμου» στις φυλακές Κορυδαλλού. Η απάντηση στην διαφθορά και την κακοδιαχείριση είναι ο φορομπηχτισμός και η εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αποθέωση της ανισονομίας και της ατιμωρησίας για όσους πλουτίζουν ή πλούτισαν από αυτήν την κατάσταση.

Άνθρωποι-κλειδιά σε αυτήν την πρόκληση δεν είναι μόνον οι αρμόδιοι πολιτικοί για τα οικονομικά, αλλά πολύ περισσότερο οι υπουργοί που καλούνται να διαφυλάξουν τα συμφέροντα, τις περιουσίες και τις ζωές των Ελλήνων. Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Καστανίδης και κ. Χρυσοχοΐδης μέλλει να είναι οι δήμιοι της ελληνικής κοινωνίας, αφού όλα δείχνουν ότι θα την παραδώσουν στους βαρβάρους, το χάος και την αναρχία. Άνθρωποι κλειδιά, που δεν ήρθαν για να κλειδώσουν τα σύνορα και να αποβάλλουν όποιον τα παραβίασε όπως θα έπρεπε, αλλά για να ξεκλειδώσουν την κερκόπορτα – να άρουν τα πύλας αν θέλετε – και να πραγματώσουν τις άρρωστες οπτασίες των ιερέων της παγκοσμιοποίησης και των πολυπολιτισμικών κοινωνιών.


--------------------------------------------------------------------------------
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 6ης Φεβρουαρίου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: