28 Φεβ 2010

Θυμώστε!



του Γιάννη Κουριαννίδη εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα» δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της εθνικής παρακμής.
Ακούγοντας, στην γιορτή του περιοδικού Patria, τον τομεάρχη της ΕΟΚΑ και εκπρόσωπο του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ Ρένο Κυριακίδη να ομιλεί για τον αγώνα των αδελφών μας Κυπρίων κατά το διάστημα 1955-59, διέκρινα έντονη τη συγκίνηση πολλών εκ του ακροατηρίου, που προσπαθούσαν να κρύψουν κάποια δάκρυά τους για το ανεκπλήρωτο του ποθούμενου, της Ενώσεως δηλαδή της Κύπρου με την μητέρα πατρίδα.
Κι όμως... Δεν πρέπει να δακρύζουμε. Ή, τουλάχιστον, δεν πρέπει μόνο να δακρύζουμε! Πρέπει πρωτίστως να θυμώνουμε! Να θυμώνουμε με όλους αυτούς που οδήγησαν την πατρίδα μας στην ανυποληψία και στην ταπείνωση. Με όλους αυτούς που οδηγούν στον βιολογικό και πολιτισμικό αφανισμό το ιστορικότερο έθνος του κόσμου. Μόνο με τον θυμό αυτό μπορεί να θεριέψει και να στεριώσει η αποφασιστικότητα για την εξάλειψη αυτής της παθογένειας από τον Ελληνισμό.
Κι αν δεν μπορείτε να είστε διαρκώς θυμωμένοι, τότε κάνετε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων ελλαδικών μεγαλουπόλεων. Και θυμώστε, όχι με την κατάντια που συναντάτε με το παραεμπόριο των λαθρομεταναστών, αλλά με τους συμπατριώτες μας που για να «γλυτώσουν» 1-2 ευρώ, το συντηρούν με τις επιλογές τους. Όχι με την Νιγηριανή που εκπορνεύεται προκλητικά μέρα μεσημέρι, αλλά με τους συμπατριώτες μας που την «θεοποιούν». Όχι με την αθλιότητα που δημιουργούν όλης της γης οι κολασμένοι μέσα στη δική μας γη, αλλά με όλους αυτούς που την ανέχονται.
Ελάτε στη Θράκη και θυμώστε όχι με την προκλητικότητα των όποιων τουρκοφρόνων μουσουλμάνων κατοίκων της, αλλά με την αδιαφορία του ελλαδικού κράτους στις δραματικές εκκλήσεις των ελληνοφρόνων Πομάκων, που μάταια επιζητούν την δυνατότητα να μορφώνονται τα παιδιά τους σε ελληνικά και όχι μειονοτικά σχολεία.
Θυμώστε όχι μόνο επειδή η ελλαδική Αριστερά παρέχει την ελληνική ιθαγένεια στον κάθε Ασιάτη ή Βαλκάνιο εισβολέα, αλλά γιατί την αρνείται στην ηρωική δασκάλα Κατερίνα Βίδα από τα Σκόπια, που με κίνδυνο της ζωής της διδάσκει ελληνική γλώσσα και ιστορία στον Περλεπέ εδώ και δεκαετίες.
Ας ερχόσασταν στο Εφετείο της Ροδόπης μόλις χθες, όχι για να θυμώσετε με τον τραμπούκο μουσουλμάνο Οσμάν Κασάικα, που έσπασε το χέρι της άλλης γενναίας δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, αλλά με τον δήμαρχο Ορφέα του νομού Έβρου, Ευάγγελο Πουληλιό, που παρέστη ως μάρτυρας υπερασπίσεώς του!
Έχετε σίγουρα πολλούς λόγους για να θυμώσετε. Και πρέπει να το κάνετε. Γιατί έχουμε πολλά πράγματα να αλλάξουμε σʼ αυτήν την πατρίδα...


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 25ης Φεβρουαρίου 2010 της εφημερίδας Στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: