12 Φεβ 2010

Γελοίοι, αλλά επικίνδυνοι



του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»
δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.




Πρωτοφανής γκάφα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το βήμα της Βουλής.
Άκουγα την Δευτέρα στην Βουλή τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Χρυσοχοΐδη να λέει οργισμένος από τα όσα ανέφερε προηγουμένως ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ότι «εγώ μόνο για την πατρίδα μου ενδιαφέρομαι» και σκεφτόμουν ότι όσοι άνοιξαν εκείνη την στιγμή την τηλεόρασή τους θα έλεγαν «να κι άλλος ένας πατριώτης πολιτικός!»

Όλοι αυτοί, βεβαίως, θα αγνοούσαν ότι εκείνη την στιγμή διεξαγόταν η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για το εθνοκτόνο νομοσχέδιο της απόδοσης της ελληνικής ... ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Ένα νομοσχέδιο που το φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στέλεχος της οποίας είναι και ο κ. Χρυσοχοΐδης, και μάλιστα εκ των βασικών εμπνευστών και υπερασπιστών του νομοσχεδίου.

Θα αγνοούσαν ότι οι «πατριωτικές» κορώνες του προέκυψαν ως αντίδραση στην κατακεραύνωση που δέχθηκε προηγουμένως σχετικά με την φιλοσοφία και την σκοπιμότητα του νομοσχεδίου και απλώς επικεντρώθηκε σε μία φράση του κ. Καρατζαφέρη, ότι «κάποιες εφημερίδες τον παρουσιάζουν ως φίλο των Αμερικανών». Προφανώς, ενοχλήθηκε ο κ. υπουργός από την φράση αυτή, αλλά δεν ενοχλήθηκε όταν τα ίδια πράγματα λέγονταν (και λέγονται) επί σειρά εβδομάδων στο σύνολο σχεδόν του ελληνικού τύπου!

Θα αγνοούσαν ακόμη, ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Υπουργός υπέγραφε κατάπτυστο άρθρο στην εφημερίδα Wall Street Journal, όπου «απολογείτο» στους φίλους του Αμερικανούς, λέγοντας ότι στην Ελλάδα διώκουμε και φυλακίζουμε τους πατριώτες που τολμούν να εκφράσουν απόψεις διαφορετικές από αυτές που εμείς πρεσβεύουμε, «ακροδεξιούς» τους ονόμασε ο κ. Χρυσοχοΐδης!

Θα αγνοούσαν ότι ενώ ο κ. Χρυσοχοΐδης δίνει εντολή να συλλαμβάνονται όποιοι εκφράζουν πατριωτικές θέσεις, παράλληλα κλείνει τα μάτια σε επιθέσεις των ενεργουμένων τού αναρχικού παρακράτους εναντίον απλών πολιτών, καλογριών, παιδιών, ακόμη και ατόμων με ειδικές ανάγκες!

Ευτυχώς που ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης φρόντισε αμέσως μετά να αυτογελοιοποιηθεί και να καταδείξει πόσο άσχετος είναι και πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται, όταν, στην προσπάθειά του να απαλύνει την ανησυχία των πολιτών από την έλευση και εγκατάσταση δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην χώρα μας, επικαλέστηκε το θρήσκευμα του ... Προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος «είναι μουσουλμάνος» κατά τον κ. υπουργό! Απίστευτο κι όμως αληθινό! Πανικόβλητος ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος, προσπάθησε να μαζέψει την πρωτοφανή αυτή γκάφα του συντρόφου του, αλλά εις μάτην.

Ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί πλέον καθημερινά, πόσο γελοίοι και επικίνδυνοι είναι αυτοί που τον κυβερνούν. Όσο μιλούν τόσο γελοιοποιούνται, όσο εμφανίζονται τόσο αποκαλύπτονται, κι όσο γελοιοποιούνται και αποκαλύπτονται τόσο επιβαρύνουν την θέση τους.


--------------------------------------------------------------------------------
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 11ης Φεβρουαρίου 2010 της εφημερίδας Στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: