26 Ιουν 2008

ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ, ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΕΛΑΦΡΑ"

Η 26η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα, για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, βρίσκει την χώρα μας ανυπεράσπιστο θύμα ενός ανελέητου πολέμου με πολυάριθμα θύματα, νεκρούς και τραυματίες στο σώμα και στην ψυχή.
Αντί της εσχάτης των ποινών οι έμποροι ναρκωτικών αποφυλακίζονται με απίστευτη ευκολία ή βαπτίζονται "χρήστες", προκειμένου να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση από το Νόμο και τη Δικαιοσύνη.
Αντί άλλης αρωγής το κράτος χορηγεί υποκατάστατα, χωρίς ούτε αυτό να καλύπτει όλες τις ανάγκες.
Το χειρότερο όμως είναι, ότι αντί πρόληψης και αποτροπής υπάρχει και μερίδα του πολιτικού κόσμου που υιοθετεί την ανοχή και την κατανόηση, έως και την χρήση ελαφρών ναρκωτικών, μερικοί δε επαίρονται ότι συμμετέχουν στα σχετικά ...τελετουργικά! Aλλοι κατηγορούνται για προσφορά κάλυψης και προστασίας καλλιεργητών, επεξεργαστών και εμπόρων ναρκωτικών, χωρίς να τους εμποδίζει να αναγορεύονται σε πρωθυπουργικούς συμβούλους.
Σ' αυτό το απελπιστικό πλαίσιο ο ΛΑ.Ο.Σ. απαιτεί και αξιώνει την λήψη αυστηρών και αποτελεσματικών μέτρων, που να στοχεύουν στην πρόληψη και την αποχή από τα ναρκωτικά και τα υποκατάστατά τους. Με έντυπο υλικό, ομιλίες και κάθε μορφής επικοινωνιακό μέσο ενημερώνουμε και θα διευρύνουμε τη δραστηριότητά μας αυτή, έτσι ώστε οι νέοι μας να μείνουν μακριά από την θανατηφόρο μάστιγα της εποχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: