19 Ιουν 2008

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Η 20ή Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων, βρίσκει την χώρα μας ανάμεσα στις έξη πρώτες χώρες στον κόσμο στην υποδοχή προσφύγων, ανάμεσα στις Η.Π.Α, την Σουηδία και την Γαλλία!
Την επίζηλη αυτή θέση κατακτήσαμε επί των ημερών της διακυβέρνησης της Ν.Δ, αφού από την 19η θέση που βρισκόταν η Ελλάδα το 2004, μεταπήδησε στην 12η το 2005 και στην 9η το 2006, για να φτάσει στην 6η το 2007.
Θα ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για την χώρα μας να φιλοξενούμε τους κατατρεγμένους όλης της Γης, αν δεν άρχισε να διαφαίνεται η κακοπιστία και η υστεροβουλία εκείνων ακριβώς, που είναι αρμόδιοι για την τύχη ή μάλλον την κακοτυχία των άμοιρων συνανθρώπων μας. Και που απώτερος στόχος τους δεν είναι μια καλύτερη ζωή για τους πρόσφυγες, αλλά η δημιουργία εθνοτικών μειονοτήτων στην Ελλάδα, που αποβλέπει στην αποσύνθεση της εθνικής μας ταυτότητας και ομοιογένειας.
Δεν είναι τυχαίο, που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία το άσυλο πρέπει να χορηγείται στην χώρα εισόδου και όχι στη χώρα του τελικού προορισμού, που επιλέγουν οι πρόσφυγες. Με αποτέλεσμα, όπως ομολογεί ο Αντόνιο Γκουτέρες, οι ευρωπαϊκές χώρες να αναγκάζονται να στείλουν τους πρόσφυγες πάλι πίσω στην Ελλάδα!
Ούτε επίσης είναι άνευ συνεπειών ο χαρακτηρισμός της σχετικής έκθεσης του Ο.Η.Ε της Ελλάδος ως αναδυόμενου λιμένος υποδοχής προσφύγων.
Η διεθνής κοινότητα είναι καιρός να εγκαταλείψει την υποκρισία, ως προς την δήθεν ευαισθησία της στο θέμα των προσφύγων και να καταστήσει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τον εξαναγκασμό καθ’οιονδήποτε τρόπο των πολιτών μιας χώρας, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Και εκεί όπου μπορεί, να αξιώσει τον επαναπατρισμό τους κάτω από συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας, να το πράξει. Όπως π.χ στην περίπτωση των 210 χιλιάδων Κυπρίων και 4,6 εκατομμυρίων Παλαιστινίων προσφύγων, που διακαώς επιθυμούν να γυρίσουν στα σπίτια τους και οι προστατευόμενοι της Νέας Τάξης, Τούρκοι και Ισραηλινοί, αρνούνται να τους το επιτρέψουν. Για τον απλούστατο λόγο, ότι κανείς, ακόμα και η χώρα μας δεν το αξιώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: