5 Μαρ 2009

Oι Αποκριές έφυγαν...οι "καρνάβαλοι" παραμένουν


Οι Αποκριές έφυγαν οι "καρνάβαλοι" παραμένουν στην ζωή μας όμως.
Και παρελαύνουν καθημερινά από μπροστά μας και μας κοιτάνε με εκείνο το ύφος των χιλίων καρδιναλίων περιμένοντας από εμάς να γυρίσουμε το βλέμμα μας προς τα κάτω.
Έχουνε μείνει οι "καρνάβαλοι" σε άλλες εποχές , δεν είναι τυχαίο ότι τους αρέσει η περίοδο των Αποκριών με την "Giostra" , με τους γάμους τους βενετσιάνικους , περασμένα μεγαλεία ίσως για αυτούς.
Ας δούμε όμως και λίγο τα άρματα που παρελαύνουν κάθε χρόνο από μπροστά μας και ας ξεκινήσουμε από το πιο γνωστό εκείνο του καρνάβαλου εμπρηστή με τους βοηθούς του ακολουθεί ο καρνάβαλος δανειολήπτης με τις "πολύχρωμες" υπογραφές , μετά ο καρνάβαλος πλαστογράφος , ο καρνάβαλος αφαλατωτής, ο καρνάβαλος "σφαγεία" που ενίοτε επισκέπτεται και την Πελοπόννησο και η παρέλαση συνεχίζεται με το άρμα της τουριστικής προβολής όπου μοιράζει διάφορα ναρκωτικά στον κόσμο μια που το νησί μας δεν έχει καθόλου. Και φυσικά δεν γίνεται να λείπει από την παρέλαση και μία νότα από τον εξωτερικό , όχι μην πάει ο νους σας στις καλλίγραμμες Βραζιλιάνες εννοώ το μεγάλο άρμα όπως και ο αριθμός τους το άρμα των λαθρομεταναστών-μεταναστών όπου μοιράζει αυξήσεις στην ανεργία στην εγκληματικότητα και φυσικά παίρνει και λίγες από τις εργατικές κατοικίες. Ο κόσμος περιμένει με αγωνία το άρμα της ελπίδας ,της ανάπτυξης ,της δημιουργίας ,της εθνικής ανάτασης , της πνευματικής αφύπνισης. Γρήγορα ο κόσμος θα συνειδητοποίηση ότι σε λάθος δρόμο το περιμένει και θα ψάξει για να βρει και το δρόμο και το άρμα , και τότε οι καρνάβαλοι θα μπουν στις αποθήκες και θα μας απαλλάξουν από την αντιαισθητική τους παρουσία .
Τότε θα μπορούμε πλέον να απολαύσουμε το πραγματικό καρναβάλι χωρίς την σκιάδα της αβεβαιότητας , της αγωνίας για το μέλλον.
Εμπρός λοιπόν ας γίνουμε ΟΛΟΙ εθελοντές για να φτιάξουμε και στο νησί μας το άρμα εκείνο που θα μας βγάλει στο δρόμο της ελευθερίας και της δημιουργίας.
o Υπ.Οργανωτικού της Ν.Ε ΛΑ.Ο.Σ Ζακύνθου Βασίλης Πουλιέζος

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ωραίο το σχόλιό σου Βασίλη μου με τις μάσκες. Οι ''κύριοι'' τις φορούν γιορτές και καθημερινές, τόσο πολύ που δεν γνωρίζουμε το πρόσωπό τους... Και το κακό είναι ότι ζούμε με την ελπίδα πως έχουν και κάτι ωραίο, αλλά μάταια...

Γεώργιος Δ. Γιατράς