4 Νοε 2008

ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Προς: Πρόεδρο Νομαρχιακού Συμβουλίου Ζακύνθου


Κοινοποίηση: Νομαρχιακούς Συμβούλους Ν.Α. Ζακύνθου





Η οικονομική κρίση ξεφεύγει των ορίων του χρηματοπιστωτικού συστήματος ή της οικονομίας κλίμακας. Απειλεί πλέον τις τοπικές οικονομίες και βάζει σε δοκιμασία τις ασθενέστερες οικονομικά περιοχές της Ελλάδας. Οι κίνδυνοι πλέον είναι ορατοί, ζώνουν τη Ζάκυνθο και δεν υπάρχουν πια περιθώρια για κομματικούς καιροσκοπισμούς.

Το πρόβλημα λαμβάνει ειδικές τοπικές διαστάσεις και η αντιμετώπισή του απαιτεί συνεννόηση τοπικού επιπέδου. H απασχόληση, η ανεργία, η πρόβλεψη για διετή ύφεση στον τουρισμό, οι χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα και η μείωση της ζήτησης αγαθών και υπηρεσιών συντελεστές που όταν συνδυασθούν όπως σήμερα, οδηγούν στην ύφεση , συνιστούν ταυτόχρονα μεγάλο κίνδυνο αλλά και πεδίο δράσης.

Με την παρούσα επιστολή, ζητούμε την έκτακτη σύγκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την οικονομική κρίση και την αναζήτηση τρόπων δράσης για την αντιμετώπισή της στη Ζάκυνθο. Σε αυτή τη συνεδρίαση, πρέπει να καλεστούν τοπικοί φορείς του Νομού μας, όπως οι ΟΤΑ, η ΟΚΕ Ζακύνθου, το Επιμελητήριο, τα πολιτικά κόμματα και οι εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών τάξεων, προκειμένου να κατατεθούν εφαρμόσιμες προτάσεις για τη θωράκιση της τοπικής οικονομίας, ανεξάρτητα από τις ενέργειες που πιθανόν θα κάνει η κυβέρνηση.

Στόχος είναι να στρέψουμε τη Ζακυνθινή κοινωνία να προτιμήσει τα ζακυνθινά αγροτικά προϊόντα απούλητα, να στηρίξουμε τους εμπόρους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εργαζόμενους του νησιού μας, με συντονισμένες ενέργειες που θα έχουν την κατεύθυνση «Σκεφτόμαστε Ζακυνθινά, στηρίζουμε τη Ζακυνθινή οικονομία».

Επίσης προτείνουμε να οργανώσουμε από τώρα:

το Ζακυνθινό καρναβάλι, με τη συμμετοχή της Νομαρχίας των φορέων και όλων των Δήμων του νομού μας,
την υποδοχή και φιλοξενία των μαθητικών εκδρομών,
το Ζακυνθινό Πάσχα.


Είναι ευκαιρία όλων μας να αποδείξουμε πόσο αγαπάμε τον τόπο μας, πέρα από τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η Ν.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Ζακύνθου, είναι έτοιμη να καταθέσει δέσμη τοπικών δράσεων προς συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ώστε να περιορίσουμε την οικονομική κρίση.

.



Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Α.Μαρίνος Α. Κοκκάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: