19 Απρ 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, κ. Γ. ΚΥΡΤΣΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΪ


“Στα Κεντρικά του ΛΑΟΣ λένε ότι υπάρχει μια παράδοση. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πάντα καλύτερο ως πολλαπλάσιο από τις δημοσκοπήσεις. Αλλά εγώ είμαι άνθρωπος της δράσης, δεν επηρεάζομαι από τις δημοσκοπήσεις”.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Κύρτσος στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή».

Οι θέσεις του ΛΑΟΣ

Έχουμε 3 θέσεις οι οποίες θα κυριαρχήσουν στην πολιτική ατζέντα. Η πρώτη θέση είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια δυναμική διαχείριση της κοινωνίας με το να φύγουν από τη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες. Για να λειτουργήσει η χώρα, θα πρέπει να στηρίξουμε τους ανέργους με το να τους δώσουμε πίσω αυτά που τους πήραμε από το επίδομα ανεργίας. Θα πρέπει παράλληλα, να πάρουμε άλλες πρωτοβουλίες, όπως είναι η οργανωμένη έξοδος μέρους της νεολαίας προς την Περιφέρεια και όχι με τον τρόπο που γίνεται τώρα, που τους δίνουν ένα χωράφι και τους λένε να το διαχειριστούν μόνοι τους και στο τέλος δεν θα τα βγάλουν πέρα. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε οργανωμένη βάση. Άρα η πρώτη πρόταση είναι: “Οργανωμένη Παρέμβαση σε κοινωνικό επίπεδο”.

Η δεύτερη πρότασή μας είναι να υπερβούμε την οικονομική πολιτική που ασκείται σήμερα μια που θεωρούμε ότι δεν οδηγεί πουθενά. Και αυτό θα φανεί σε 3 ως 6 μήνες που θα έρθει κάποιος αρμόδιος από την τρόικα και θα διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Το τρίτο θέμα είναι ότι αφού το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αντί να περιμένουμε 3 μήνες για να μας πει κάποιος αρμόδιος για το επόμενο κούρεμα, θα πρέπει εμείς να πάρουμε μια εθνική πρωτοβουλία. Να εξηγήσουμε ότι μπορούμε να σηκώσουμε 100 με 120 δισ. ευρώ σίγουρα -όχι 300 και 350- και ενωμένοι να πάμε να διαπραγματευτούμε.

Για την είσοδό του στην κυβέρνηση

Επειδή έχω συζητήσει με τον κ. Καρατζαφέρη και γνωρίζω την πολιτική του άποψη, σας λέω ότι με την κίνησή του αυτή να μπει στη κυβέρνηση Παπαδήμου, προσπάθησε να κάνει μια υπέρβαση του δικομματισμού. Εκείνο το βράδυ χωρίς την παρέμβαση του Γ. Καρατζαφέρη -ο οποίος έδωσε μάχη- θα είχε επιλεγεί για πρωθυπουργός ο κ. Πετσάλνικος και θα είχαμε επιστρέψει στη δραχμή. Αφού αιφνιδίασε το δικομματισμό και πήρε το πλεονέκτημα, στη συνέχεια προσπάθησε να μετατρέψει την κυβέρνηση Παπαδήμου σε μία παραλλαγή της κυβέρνησης Μόντι. Αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί μέσω των επιστολών που είχε στείλει στον κ. Παπαδήμο, αλλά και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Η κυβέρνηση Παπαδήμου όμως, “καπελώθηκε” από 50 υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και 50 αντιρρήσεις της ΝΔ. Άρα είναι λογικό μετά την κίνηση στρατηγικής σημασίας να ασκήσει μια τακτική αποχώρησης. Η πολιτική είναι γεμάτη από τέτοιες κινήσεις.

Για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Η υπόθεση αυτή πλήττει το ΠΑΣΟΚ. Και δεν με εντυπωσιάζει τόσο τα ποσά που πήρε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ή η οικογένειά του, όσο το γεγονός ότι έχουμε δαπανήσει 2,5 δις ευρώ και δεν έχουμε πάρει τα 4 Γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 που παραγγείλαμε. Αυτά τα 2,5 δις μαζί με τα 2 δις που χάσαμε μετά το πόρισμα της Βουλής από την υπόθεση της Siemens και άλλες υποθέσεις, προστίθεται στη σημερινή χρεοκοπία και όλα αυτά τα βλέπει ο κόσμος με μια απογοήτευση. Υπήρχε και μια σκοτεινή ιδιοτέλεια και είμαστε σε ένα κοινωνικό και οικονομικό λογαριασμό που θα κρατήσει ολόκληρες 4ετίες.

Στην αρχή αντιμετώπισα την υπόθεση Τσοχατζόπουλου σαν επικοινωνιακό τρυκ, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι συμπολίτες μας. Αλλά φαίνεται ότι κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ. Περίμενα ότι θα πάει φυλακή αλλά όχι προεκλογικά. Διέπραξε ύβρη με την έννοια ότι ήταν φοβερά προκλητικός και σε κάποια φάση απομονώθηκε πολιτικά και τώρα δεν έχει πολιτική κάλυψη. Εκτός αυτού έχει πρόβλημα και η οικογένειά του. Άρα είναι εύκολος στόχος. Και θα δυσκολευτεί να μιλήσει γιατί θα πρέπει να προασπίσει τα μέλη της οικογένειάς του.

Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ΛΑΟΣ

Συμβουλεύω τους ψηφοφόρους να μας προτιμήσουν γιατί ο ΛΑΟΣ είναι μια πολιτική προσπάθεια που περιλαμβάνει αλλαγή κοινωνικής πολιτικής με την έξοδο των λαθρομεταναστών, αλλαγή οικονομικής πολιτικής και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Εμείς είμαστε ανοιχτά μυαλά και δεχόμαστε να έρθουμε σε συνεργασία αν υπάρχει πολιτική σύγκλιση αλλά πρέπει να καταλάβουν -ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική, μια που είναι υπεύθυνοι για την τωρινή κατάσταση στη χώρα.

Για τους λαθρομετανάστες

Δεν μπορεί να λειτουργήσει η πρωτεύουσα και η Αθήνα έχει καταρρεύσει σαν τουριστικός προορισμός εξαιτίας των λαθρομεταναστών. Επομένως δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη αν δεν φύγουν οι εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες.

Τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ασχολούνται με το θέμα αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το 2008 με 2009 έσπασε κάθε ρεκόρ η παράνομη μετανάστευση με την μέθοδο Παυλόπουλου που “κοσμεί” τώρα το ψηφοδέλτιο της Α’ Περιφέρειας Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: