8 Απρ 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ



Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,Ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή της προσκλήσεως να έλθετε να ακούσετε τις θέσεις του ΛΑΟΣ ενόψει των εκλογών. Οδηγούμεθα σε εκλογές, χωρίς να γνωρίζουμε με βεβαιότητα την ημερομηνία. Και αυτό είναι προϊόν μιας ανασφάλειας που διέπει ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού κόσμου. Εν πάση περιπτώσει, τις θεωρώ – ακούγεται κάθε φορά, αλλά για εμένα είναι η βεβαιότητα – ότι είναι οι πιο κομβικές εκλογές από το 1974. Έχουμε και θα έχουμε μια μεγάλη δοκιμασία στη δοκιμασία. Μια μεγάλη δοκιμασία στη Δημοκρατία. Διανύουμε μια δοκιμασία στην οικονομία. Αυτή τη κρίση στα οικονομικά δεν μπορεί να την κάνουμε κρίση στη πολιτική. Πολύ φοβούμαι ότι δεν θα είναι ένας περίπατος...
αυτές οι εκλογές. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν προκλήσεις και ενδεχομένως, περισσότερο αίμα από αυτό που ήδη έχει χυθεί. Το απεύχομαι. Και τουλάχιστον, από πλευράς μου, θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να μην επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη. Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να είναι τέτοιο που να εξασφαλίζει στη χώρα, ανθρώπους οι οποίοι να μπορέσουν να συνεννοηθούν την επόμενη ημέρα.

Τα περί αυτοδυναμίας, που ακούγονται, είναι «όνειρα εαρινής νυκτός». Πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός έχει την ωριμότητα να καταλάβει ότι δεν μπορεί να δώσει την πλειοψηφία στα κόμματα εκείνα, που ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να ορθώσουν ανάστημα, δεν το έκαναν.
Δεν μπορεί λοιπόν, κατά καμία έννοια, ο Ελληνικός λαός να υπερψηφίσει, να βάλει την σφραγίδα του στο πρόγραμμα της κυρίας Μέρκελ, στο αυστηρότατο Μνημόνιό της. Έχετε υπόψη σας, ότι είναι μεγάλη η ευθύνη, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη τη Νότια Ευρώπη. Γιατί αν τα δύο κόμματα, τα οποία όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά υπέγραψαν την Ελλάδα στην τρόικα, εάν πάρουν πάνω από 50%, θα νομιμοποιείται η κυρία Μέρκελ, η κυρία Λαγκάρντ και όλοι αυτοί να λένε σε όλη την Ευρώπη «να οι Έλληνες, οι οποίοι παιδεύτηκαν περισσότερο από όλους, αποδέχονται τη συνταγή του Μνημονίου»!
Έχουμε μια ευθύνη αλληλεγγύης απέναντι σε όλους τους λαούς της Νότιας Ευρώπης. Όλα τα κόμματα γεννιούνται, δημιουργούνται και προσπαθούν να έλθουν στην εξουσία. Ο ΛΑΟΣ το κατάφερε. Μόλις σε τέσσερα χρόνια από την ημέρα που μπήκε στη Βουλή, ήταν απαραίτητος στη συγκυβέρνηση της χώρας. Το ερώτημα είναι «γιατί, ενώ είναι ο σκοπός κάθε κόμματος να φθάσει την κυβέρνηση, γιατί ο ΛΑΟΣ αποφάσισε να φύγει από την κυβέρνηση, πριν καν συμπληρωθούν τρεις μήνες»; Τι είδαμε εκεί μέσα; Γιατί φύγαμε και δεν καθίσαμε στην απλοχεριά της εξουσίας; Είδαμε πράγματα, τα οποία σαφέστατα υπονόμευαν το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Έφυγε όλος ο ΛΑΟΣ από τη κυβέρνηση; Όχι! Υπήρξαν άνθρωποι, οι οποίοι πρόδωσαν την ιστορία τους, πρόδωσαν την ιδεολογία τους, πρόδωσαν τον πατριωτικό χώρο και επέτρεψαν να γίνουν όργανα του νεοφιλελευθερισμού. Φταίει ο πατριωτικός χώρος που υπήρξαν δύο, οι οποίοι πρόδωσαν τις αρχές τους;
Όχι, κυρίες και κύριοι. Εάν υπάρχει μια ομάδα αντίστασης και ένας ή δύο, που για κάποιους λόγους πρόδωσαν αυτή την ομάδα, δεν σημαίνει ότι όλη αυτή η ομάδα ήταν ελαττωματική. Σημαίνει ότι κάποιοι δεν άντεξαν στον πόλεμο απέναντι σε εκείνους, οι οποίοι, με τον ένα ή άλλο τρόπο, επιβουλεύονται τον τόπο. Το Πατριωτικό κίνημα έχει μείνει αρραγές! Το Πατριωτικό κίνημα σήμερα είναι πιο γερό και πιο θεμελιωμένο από κάθε άλλη φορά. Από όλη την Ελλάδα, χθες συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία του ΛΑΟΣ, άνθρωποι μεμονωμένοι αλλά και ομάδες από διάφορες παραφυάδες του Πατριωτικού χώρου. Όλοι δεσμευτήκαν ότι θα προσπαθήσουν, αυτόν τον «λεκέ» που άφησαν πίσω τους οι δύο «μηδίσαντες», να τον καθαρίσουν για να μείνει όρθιο το Πατριωτικό κίνημα. Και αυτό θα κάνουμε.
Είμαστε πανέτοιμοι σε όλη την Ελλάδα να δώσουμε μια απάντηση. Είναι εύκολος ο δρόμος; Όχι. Είναι πιο δύσκολος από κάθε άλλη φορά. Σήμερα ξένα συμφέροντα έχουν λόγους να μην είναι ο ΛΑΟΣ μέσα στη Βουλή. Πρώτα – πρώτα η πολιτική μας. Η πολιτική ότι δεν μπορεί να είναι μονόδρομος η Ευρώπη, αλλά πρέπει να ανοίξουμε και αλλού πορεία. Να στρέψουμε και αλλού τα μάτια μας, όπως στη Ρωσία, η οποία έχει τεράστια κεφάλαια για επενδύσεις. Η Ορθόδοξη, η ομόδοξη, Ρωσία μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πράγματα. Έκανα ταξίδι, πρώτος από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Πήγα στο Κρεμλίνο. Μίλησα με τον Πατριάρχη Κύριλλο. Έγινε μια σειρά συζητήσεων κατά πόσο εξυπηρετεί την Ελλάδα αλλά και τη Ρωσία, να έλθει ο Ρωσικός στόλος στο Αιγαίο. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει ένα «θερμό επεισόδιο» με πρωταγωνιστή την Τουρκία. Δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένη η Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά από τις εκπτώσεις που έκανε η τρόικα στις αμυντικές δαπάνες. Αυτή η προσπάθειά μου να φέρω τους Ρώσους στο Αιγαίο, σαφέστατα και ενόχλησε πολύ τις ΗΠΑ. Με μια σειρά ενεργειών και μια σειρά συμβουλών, μας έδειξαν την πλήρη δυσαρέσκειά τους.
Είχαμε δύο δρόμους. Ο ένας δρόμος ήταν να αλλάξουμε την πολιτική μας, να στηρίξουμε την πολιτική μας προς μια άλλη κατεύθυνση, και ο άλλος δρόμος είναι να υπερασπιστούμε την Πατρίδα μας. Γνωρίζω ότι η Αμερική έχει μεγάλη δύναμη. Γνωρίζω ότι συντέλεσε πολύ στο να υπάρχει σήμερα, κλεισμένος στην «αυτοεξορία» του, ο Κώστας Καραμανλής. Δεν είμαι όμως από αυτούς που τα παρατάνε. Εγώ ούτε θα απομονωθώ, ούτε θα σιωπήσω. Το συμφέρον του Έθνους είναι να ψάξουμε να βρούμε πηγές ζωής και ενέργειας, έξω από τον μονόδρομο της Δύσης. Δεν λέω να φύγουμε από τις συμμαχίες μας. Λέω ότι μπορεί να συνυπάρξουμε και με άλλες χώρες, οι οποίες έχουν την οικονομική δύναμη να βοηθήσουν την Πατρίδα μας. Ταυτοχρόνως, είμαι εκείνος ο οποίος σήκωσε το ανάστημα στη τρόικα. Μια τρόικα, η οποία ήλθε εδώ όχι για να βοηθήσει, αλλά για να επικυριαρχήσει.
Υπήρξε μία μεγάλη αντίσταση. Τρεις μήνες είχα μεγάλες διαφορές. Διαφορές που έκανα γνωστές με επιστολές μου από τον πρώτο μήνα. Δεν μπορούσα κυρίες και κύριοι να κάνω δεκτό το Αγγλικό Δίκαιο που μας αφαιρεί κάθε ελπίδα για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ευρήματά μας στις θάλασσές μας σε αέριο και πετρέλαιο. Δεν μπορούσα να δεχτώ σε κάθε υπουργείο μας να υπάρχει ένας επίτροπος. Δεν μπορούσα να δεχτώ την εκχώρηση στην ουσία της πρωθυπουργίας στον κ. Ράϊχενμπαχ. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ήταν αδύνατο να δεχτώ να συμφωνούμε ΟΧΙ στο κόψιμο των συντάξεων και να λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σήμερα «να παρακαλέσουμε τον κ. Πωλ Τόμσεν να δεχτεί». Δεν δέχομαι κανένα Πωλ Τόμσεν. Και την πρώτη μέρα που θα είμαστε στην εξουσία – και αυτό θα γίνει πάρα πολύ σύντομα – ο κ. Πωλ Τόμσεν και η παρέα του θα πάνε σπίτια τους. Σε πρώτη φάση θα ζητήσουμε την αντικατάστασή τους. Δεν μπορούμε να είμαστε σε κανέναν διάλογο με ανθρώπους που προσβάλλουν τη χώρα.
Αυτό το Μνημόνιο έσωσε την Πατρίδα; Χθες η κυρία Λαγκάρντ, η ισχυρά κυρία του ΔΝΤ, σε συνέντευξή της σε Αμερικάνικο δίκτυο είπε ότι «τίποτα στην Ελλάδα δεν έχει σωθεί». Δηλαδή είμαστε εκεί που ήμασταν. Με μία διαφορά, ότι με αυτή τη λογιστική μηχανορραφία αφαίρεσαν χρέος 103 δισεκατομμύρια ευρώ και μας πρόσθεσαν 130 δισεκατομμύρια ευρώ. Τώρα βέβαια πως ωφελείται κανείς αν του χαρίζουν 103 και του προσθέτουν 130, αυτό βέβαια δεν έχει γίνει κατανοητό από κανέναν.
Τι λέμε εμείς και πως θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Εμείς πάμε – και το ζητούσαμε στη σύσκεψη των τριών – το εξής:
1)Πενταετές μορατόριουμ. Συμφωνούμε ότι για πέντε χρόνια η Ελλάδα δεν δίνει καμία δόση.
2)Κεφαλαιοποιούμε το χρέος 350 δισεκατομμύρια ευρώ. Βλέπουμε ποιο από το χρέος αυτό είναι πραγματικό και ποιο επαχθές. Τα «καπέλα» δηλαδή στις προμήθειες από τη Siemens, που προχθές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αθώωσαν, από τα Leopard, από τα Mirage, από τα F-16, από μια σειρά δηλαδή υπερτιμολογημένων αγορών που έγιναν στο παρελθόν. Αφού βρούμε επομένως το χρέος συμφωνούμε και τους δίνουμε 10 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, με 1% επιτόκιο, όσο είναι το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τις άλλες τράπεζες της Ευρώπης. Η ΕΚΤ, για να καταλάβετε το χρέος της Ελλάδας υπενθυμίζω ότι είναι γύρο στα 350 δισεκατομμύρια ευρώ, μοίρασε τεράστια ποσά στις άλλες τράπεζες της Ευρώπης. Άρα στο εξωτερικό τουλάχιστον χρήματα υπάρχουν. Εμείς θέλουμε αυτό το μορατόριουμ για να μειώσουμε τον ΦΠΑ στο 15%. Για να μειώσουμε το φορολογικό συντελεστή. Για να αλλάξουμε όλη τη δομή της κοινωνίας, όσον αφορά τις επενδύσεις. Λέγανε εκβιαστικά ψέματα. Το ομολόγησε η κυρία Μέρκελ, το ομολόγησε ο κ. Σόϊμπλε, το ομολόγησε ο κ. Γιούνκερ, ότι «η Ελλάδα δεν θα πτώχευε» και ότι δεν θα γυρίζαμε ποτέ στη δραχμή. Άρα το έκαναν για να μας εκβιάσουν. Τους το έλεγα. Σας θυμίζω ενδεικτικά τη φράση που είχα πει μέσα στον κ. Παπαδήμο και στους άλλους ότι η Γερμανία – για να μεταχειριστώ μία έκφραση του πόκερ – έχει «ζευγάρι του πέντε» και παριστάνει ότι έχει «φουλ του Άσσου». Σας κοροϊδεύει. Και αποδείχτηκε η πραγματικότητα. Απλώς, οι συνομιλητές μου κανείς εξ αυτών δεν έχει «ένσημα». Δεν είχε δουλέψει ούτε μία μέρα. Από τα κολέγια της Βοστώνης πήγαν κατευθείαν στην πολιτική. Δεν ξέρουν τι σημαίνουν εμπειρίες της ζωής, δεν ξέρουν τι σημαίνει εμπόριο, δεν ξέρουν τι σημαίνει διαπραγμάτευση. Έτσι λοιπόν οδήγησαν τη χώρα, σε μία στενωπό για τα επόμενα 30 χρόνια.
Μπορεί η χώρα να βγει από την κρίση. Δεν πτωχεύει.
Κυρίες και κύριοι, μία χώρα που έχει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου, μία χώρα που έχει τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, μία χώρα που ό,τι φυτέψεις βγαίνει, ό,τι σπείρεις, μία χώρα που έχει τον μεγαλύτερο ορυκτό πλούτο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης, αυτή η χώρα δεν πτωχεύει. Απλώς πρέπει να βρεις μία σειρά και να τη νοικοκυρέψεις. Το ερώτημα είναι. Ποιος θα τη νοικοκυρέψει; Ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Βενιζέλο ή τον κ. Σαμαρά, που τα κόμματά τους χρωστάνε 250 εκατομμύρια ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα, η οποία πτωχεύει; Όταν τους είπα «πόσα είναι τα λεπτά που μας ζητά η τρόϊκα για να μην κοπούν οι συντάξεις; Είναι 325 εκατομμύρια. Αν δώσετε εσείς τα 250 που χρωστάτε γλυτώνει ο κόσμος το ψαλίδισμα των συντάξεων». Πως θα έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτά τα κόμματα που έχουν ρίξει έξω την οικονομία τους, ότι θα φτιάξουν την Ελλάδα; Αν ήξερε ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Βενιζέλος ή ακόμα και ο κ. Παπανδρέου να φτιάξουν την οικονομία της Ελλάδος, θα είχαν φτιάξει προηγουμένως την οικονομία των κομμάτων τους. Τη Δευτέρα, τελευταία συνεδρίαση, η Βουλή κλείνει με ποιο νόμο; Όχι με ένα νόμο υπέρ των πολιτών, αλλά με ένα νόμο για να δοθούν και άλλα λεφτά στα κόμματα. Εμείς φωνάζουμε και λέμε ότι με την Ελλάδα εκεί που είναι δεν είναι δυνατόν να δοθούν χρήματα στα πολιτικά κόμματα από το πορτοφόλι του Έλληνα. Μπορούν να κάνουν εκλογές με όποια υπόλοιπα έχουν. Αυτοί προτίμησαν να πάρουν τα λεφτά του Ελληνικού λαού, να «ασελγήσουν» πάνω στο «οικονομικό πτώμα» της Ελλάδος μόνο και μόνο για να πάρουν τα λεφτά για να κάνουν τηλεοπτικά σποτ για να τα δώσουν στα φιλικά τους κανάλια για να τους βοηθήσουν σε αυτή τη δική τους κομματική διαδικασία. Εμείς αυτό το αρνούμεθα. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι μία πρόκληση που θα αυξήσει τη δυσαρέσκεια, η δυσαρέσκεια το άγχος και το άγχος εντέλει τις αυτοκτονίες, όπως αυτή που είχαμε προχθές. Είναι μία λάθος επιλογή των δύο μεγάλων κομμάτων να επιμένουνε να κάνουν εκλογές με χρήματα του Ελληνικού λαού.
Αμέσως μετά τις εκλογές – μία ή δύο εβδομάδες – είναι η σύσκεψη του ΝΑΤΟ. Πάνε να μας πάρουν το όνομα. Ένα όνομα που η Ελλάδα το έχει μαζί της, συνοδό στην εξέλιξη της ιστορίας για 2.500 χρόνια. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συμφωνήσει να δοθεί το όνομα στα Σκόπια. Η ΝΔ από την εποχή της κυρίας Μπακογιάννη, θυμίζω ότι ο κ. Σαμαράς είχε ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ το 1993 ακριβώς για αυτόν το λόγο. Τώρα δέχεται να δοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια και το ΠΑΣΟΚ είναι πάρα πολύ πρόθυμο να δοθεί και αυτό το όνομα. Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε παράγωγο με το όνομα Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Εντέλει, εάν επιλέξουν μία ονομασία, όποια και αν είναι αυτή, παρά τις δικές μας αντιρρήσεις, αυτό που ζητάμε δημοκρατικά είναι να αποφανθεί ο Ελληνικός λαός, να το πάμε σε ένα δημοψήφισμα και να λυθεί το θέμα. Εγώ είμαι έτοιμος την 6η ή 13η Μαΐου που θα γίνουν οι εκλογές να τεθεί και το θέμα του δημοψηφίσματος για την ονομασία των Σκοπίων. Φοβούνται τον Ελληνικό λαό, και ως εκ τούτου, δεν θα τον ρωτήσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν τα ιδιοτελή κομματικά συμφέροντα ενός εκάστου πολιτικού αρχηγού.


Με την Τουρκία υπάρχει μεγάλο θέμα. Ο κ. Ερντογάν είναι προφανώς σε κάποια περιπέτεια υγείας και όλα τα Ινστιτούτα Στρατηγικών Μελετών λένε ότι η επόμενη μέρα θα είναι μία μέρα κρίσιμη γιατί μερικοί – ενδεχομένως – θα ήθελαν ένα θερμό επεισόδιο, προκειμένου να ηρεμήσουν εσωτερικώς την Τουρκία. Άρα η Ελλάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένη μη συμβεί κάτι, όπως το 1955 με την αρρώστια του Παπάγου, το 1974 που δεν είχαμε κυβέρνηση τότε με τον Ανδρουτσόπουλο ή το 1996 που δεν είχαμε κυβέρνηση με τον Σημίτη και τον Α. Παπανδρέου. Φοβούμαι λοιπόν ότι δεν είμαστε καλά προετοιμασμένοι.


Κλείνω με την ΑΟΖ. Είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έφερε το θέμα της ΑΟΖ στη Βουλή, σε μία περίοδο που δεν ήξεραν καν τι σημαίνει η λέξη ΑΟΖ. Μάλιστα στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» είχα πιάσει τον Καραμανλή να μη γνωρίζει τι είναι και να ρωτά τον παρακείμενο κ. Βαληνάκη «τι λέει ο Καρατζαφέρης;». Εκεί είναι η ελπίδα της Ελλάδος. Εκεί είναι η προσδοκία της Ελλάδος. Πολύ φοβούμαι όμως, ότι με το Αγγλικό Δίκαιο τα έχουν εκχωρήσει ήδη και χάνουμε και αυτήν ακόμα την τελευταία ελπίδα. Εμείς είμαστε η εξασφάλιση ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθεί εθνικός πλούτος.


Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δυνατός στη Βουλή σημαίνει ότι δεν θα εκχωρήσουμε τον πλούτο, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να υποταγεί παντελώς στην τρόικα, δεν θα αφήσουμε το μονοπώλιο των Αμερικάνων στην περιοχή. Ξέρουμε ότι αυτά που ζητάμε είναι πολλά. Ξέρουμε ότι ο αγώνας είναι άνισος, αλλά θα πολεμήσουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή, το τελευταίο λεπτό, για να πείσουμε τον Ελληνικό λαό για το απαραίτητο της παρουσίας μας στην επόμενη Βουλή με μία πλειοψηφία μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε.
Σας ευχαριστώ πολύ.


(Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων):
Δημοσιογράφος: Για τα εκλογικά ποσοστά του Κόμματος και το ενδεχόμενο να μπει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή.
Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Υπήρξε μια μεγάλη πίεση την οποία είπα ελεύθερα και είπα και ποιοι την μεθόδευσαν. Με αυτή δεν μπορούσαν να μας κρατήσουν πιο χαμηλά και ήδη, μας δίνουν διπλάσια ποσοστά απ’ ότι μας δίνανε πριν 15 μέρες. Φαίνεται πως αυτό το βαρομετρικό χαμηλό που θέλουν να δημιουργήσουν στο Κόμμα δεν τους πέρασε. Αν ο Ελληνικός λαός πιστεύει ότι η Κυριακή των εκλογών είναι ένα μήνυμα τιμωρίας για εκείνους και όλα αυτά που έκαναν, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο το θέμα, τότε είναι δικαίωμά του να σκεφτεί έτσι. Εγώ ζητάω από τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει με το μυαλό και όχι με το θυμό.


Δημοσιογράφος: Το δικό σας Κόμμα έχει πάρει την επιχορήγηση;


Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Ζήτησα να μην πάρει κανένα κόμμα την επιχορήγηση. Και αν συμβεί αυτό, δεν θα την πάρει ούτε το δικό μας. Θυμίζω ότι είμαστε το μόνο κόμμα που επέστρεψε ένα εκατομμύριο ευρώ στο Ταμείο Φτώχειας, το οποίο εξαφανίσθηκε! Είμαστε το μόνο κόμμα που κάνει κοινωνική πολιτική. Ήδη ανοίξαμε ένα Κοινωνικό Παντοπωλείο και έρχεται ο κόσμος και ντύνεται και σιτίζεται δωρεάν. Αυτά έπρεπε να τα κάνει το κράτος. Εγώ όμως δεν δέχομαι να παίρνω τα χρήματα του κράτους και να τα σπαταλάω με τον τρόπο που τα σπαταλάνε άλλοι. Τα χρήματα που παίρνει ένας νεοδιοριζόμενος από μισθούς 10 χρόνων, είναι το μηνιαίο μίσθωμα των νέων κεντρικών γραφείων της ΝΔ. Το ποσό είναι 55.000 ευρώ. Αυτό είναι σπατάλη, είναι πρόκληση και νομίζω ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πολλές ελπίδες για την επόμενη μέρα με ανθρώπους που έχουν αυτή τη λογική.


Δημοσιογράφος: Ποια νομίζετε θα είναι τα σενάρια των ξένων σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας;


Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Είπατε την αλήθεια. Νομίζω ότι αρκετοί έχουν εκχωρήσει το αύριό τους στην επιθυμία των ξένων. Εμείς είμαστε εκεί ως η σοβαρή, εναλλακτική πρόταση. Αυτές οι δυνάμεις που κατά έναν τρόπο κατέχουν, ελέγχουν την Ελλάδα, θα χρειαστούν συνομιλητές. Και δεν μπορεί να είναι αυτοί οι δύο οι οποίοι είναι υπήκοοί τους, μια που έδεσαν πισθάγκωνα τα χέρια τους. Και είναι συγκεκριμένα τα πρόσωπα που μπορούν να συζητήσουν. Ο ειλικρινώς ημέτερος είναι γνωστός ημέτερος και στο βαθμό οικειότητας. Από τα τέσσερα σχεδόν χρόνια που ήμουν Αντιπρόεδρος της πιο δημιουργικής και δυναμικής ομάδας – των Ευρωσκεπτικιστών – στο Ευρωκοινοβούλιο, που πέτυχαν το «όχι» απέναντι στο «ναι» που θέλανε αυτοί, οι ίδιοι άνθρωποι. Δεύτερον, συνεργαστήκαν μαζί μου, είδαν ότι δεν είμαι εύκολος στο «ναι» και ότι δεν φοβάμαι να πω το «όχι». Τρίτον, γνωρίζουν ότι εγώ ενεργώ πάντα υπέρ της Πατρίδας. Από εκεί και πέρα, οι άλλοι πιθανοί διαθέσιμοι είναι ο κ. Τσίπρας, η κ. Παπαρήγα και οι άλλοι.


Δημοσιογράφος: Πως κρίνετε την κυβέρνηση Παπαδήμου; Μετανιώσατε για την συμμετοχή σας σ’ αυτήν;


Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Αν δεν ήμουν εγώ παρών εκείνη την ημέρα θα είχατε πρωθυπουργό τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Πετσάλνικο. Νομίζετε θα ήταν καλύτερη η Ελλάδα; Καταλαβαίνετε που θα ήμασταν σήμερα; Άρα, και μόνο αυτή μου η πρόσφορα στο Έθνος άξιζε την εκλογή μου το 2009. Θυμίζω ότι ο κ. Σαμαράς μπρος στη σκοπιμότητα, είχε δεχθεί το Νο. 2 του ΠΑΣΟΚ να γίνει πρωθυπουργός. Εγώ αγωνίστηκα να μην είναι πρωθυπουργός κάποιος από τον πυρήνα του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό νομίζω ήταν μια επιτυχία. Σαφώς και είχα μεγαλύτερες προσδοκίες. Απλά έπεσα σε δύο δειλούς αρχηγούς που έβαλαν την κυβέρνηση επάνω σε “ράγες”. Εγώ είπα από την πρώτη ημέρα να είναι υπηρεσιακή η κυβέρνηση, ενώ ο Σαμαράς δέχθηκε να είναι 45 βουλευτές-υπουργοί του ΠΑΣΟΚ! Ήταν ένα μεγάλο λάθος. Τα φοβικά σύνδρομα του Σαμαρά τα πληρώνει τώρα η Ελλάδα.
Δημοσιογράφος: Έχουν πάρει απόφαση – δεν γνωρίζω από ποιο κόμμα – να γίνει ένας έλεγχος για το ποιος δεν έχει σωστά χαρτιά αναπηρίας για πρόωρη σύνταξη, ποιος είναι ο άνεργος, ποιος είναι ο αδήλωτος στο ΙΚΑ κ.λπ. Είμαι σίγουρος ότι υποστηρίζετε κάποιον έλεγχο από την Πολιτεία για να μην ξοδεύονται άσκοπα χρήματα, αλλά και να μην υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται το σύστημα. Είσαστε έτοιμος να φτάσετε μέχρι το κόκαλο από την σημερινή κατάσταση, την επόμενη των εκλογών;


Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Κατ’ αρχάς η κυβερνητική πολιτική πηγαίνει όπως πηγαίνει ο Εύριππος. Πάνω-κάτω. Βρέθηκαν αναπηρικές συντάξεις-μαϊμού. Ζήτησε η Πολιτεία από τον Εισαγγελέα να ελέγξει όσους διετέλεσαν Διοικητές του ΙΚΑ; ΟΧΙ. Γιατί κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε κόσμο φυλακή, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Γι’ αυτό το λόγο κάναμε ονομαστική ψηφοφορία προχθές στην αθώωση που πήγαν να κάνουν στη Siemems, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από κοινού για να μην ελεγχθούν τα Κόμματα και να μην ελεγχθούν οι ταμίες. Και για να τους κάνω δύσκολη τη ζωή, ζήτησα από την κ. Κατερίνα Τσακάλου να έρθει στο Κόμμα. Για να ξέρουν όλοι αυτοί, πως εγώ έχω καλύτερη πληροφόρηση απ’ αυτούς. Μέχρι τις εκλογές θα δείτε πράγματα και θαύματα που θα σας εντυπωσιάσουν.
Δημοσιογράφος: Τι γίνεται με αυτούς τους μεγαλοοφειλέτες;


Πρόεδρος ΛΑΟΣ: Θα σας πως δύο μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ και δυο μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πληρώσει ούτε το ΙΚΑ, ούτε τη ΔΕΗ! Από εκεί και πέρα, τι θέλετε να κάνει η επιχείρηση που βάλλεται και προσβάλλεται από τα οικονομικά μέτρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: