15 Ιαν 2009

Έκρηξη της βίας και του εγκλήματος στην Ζάκυνθο



Μετά τις ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής της αριστεράς με τους "εισαγόμενους" συνοδοιπόρους και με τα γνωστά επεισόδια έξω από το Α.Τ Ζακύνθου ,ελπίζαμε ότι με το νέο έτος τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ήρεμα στο νησί μας.
Δυστυχώς όμως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Ξεκινώντας από την γκαγκνστερική επίθεση και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στις Αλυκές ,τα μαχαιρώματα τις νύχτες στα κέντρα διασκέδασης στο κέντρο της πόλης αλλά και σε άλλα μέρη , οι κλοπές ,με τα ναρκωτικά να κάνουν "πάρτι" στους δρόμους του νησιού μας και με τον πρόσφατο εμπρησμό των δύο Ι.Χ ,όλοι αναρωτιόμαστε για το που πάμε . Αν δε αληθεύει , ότι τα παράνομα όπλα και δεν εννοούμε τα κυνηγετικά ,περισσεύουν ανάμεσα στους συντοπίτες μας ακόμα και σε άτομα νεαρής ηλικίας , ε ,τότε σίγουρα δεν πάμε καθόλου καλά.
Η οικονομική κρίση που έχει πατήσει για τα καλά το πόδι της και στην Ζάκυνθο (εκατοντάδες ακάλυπτες επιταγές , επιχειρήσεις που κλείνουν κτλ) παράλληλα με τον υπερβολικό αριθμό των λαθρομεταναστών αλλά και αυτό των νόμιμων συνθέτουν μία εικόνα δυσοίωνη για το μέλλον μας. Το καθημερινό δελτίο συμβάντων της αστυνομίας είναι γεμάτο πλέον από βαριάς μορφής εγκλήματα (κλοπές,ναρκωτικά,εμπρησμοί,τοκογλυφία κτλ).
Λύση δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα τουλάχιστον από την πλευρά όσων διαχειρίζονται την εξουσία στην Ζάκυνθο. Περίμεναν και τον ανασχηματισμό, είναι και προεκλογική περίοδος άσε δε τις πίτες που έχουν να κόψουν , λογικό είναι οι άρχοντες του τόπου να μην προλαβαίνουν να ασχοληθούν με την καταπολέμηση του εγκλήματος.
Άλλωστε και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι είναι ίδιοι,ξέρουν καλά από διαφθορά και εμπρησμούς.
Η Ν.Ε του ΛΑ.Ο.Σ προτείνει την πραγματοποίηση ημερίδας με συμμετοχή όλων των πολιτικών και κοινωνικών φορέων στη Ζάκυνθο. (συλλόγων εκπαιδευτικών, δικηγορικού συλλόγου, εκπροσώπων της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων,πολιτικών κομμάτων )
Στόχος θα είναι να βρεθούν οι τρόποι μείωσης εάν όχι εξάλειψης των φαινομένων βίας και του εγκλήματος.
Θα πρέπει να κάνουμε κάτι εάν θέλουμε εμείς και οι επόμενες γενεές στη Ζάκυνθο να ζούμε σε ένα περιβάλλον ασφαλές , σε ένα περιβάλλον πολιτισμού και δημιουργίας και όχι σε ένα περιβάλλον γεμάτο ναρκωτικά ,θάνατο και αίμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: