29 Ιουλ 2008

Τιμή και δόξα στον οραματιστή Ίωνα Δραγούμη


Τιμή και Δόξα στον οραματιστή Ίων Δραγούμη

Συμπληρώνονται φέτος 88 χρόνια από την δολοφονία του οραματιστή Ίων Δραγούμη. Τα δημιουργήματά του και η ίδια η θυσία του, αποτελούν αιώνια μηνύματα και διδαχές στους Έλληνες -και ιδιαιτέρως στους νέους- κάθε εποχής. Ειδικά σήμερα που η ευρισκομένη σε εξέλιξη «Νέα Τάξη Πραγμάτων» οπλίζει ανεγκέφαλους κουκουλοφόρους που πυρπολούν εθνοκεντρικά βιβλιοπωλεία, οι ιδέες του Ίωνος Δραγούμη αντηχούν επίκαιρες, ιδίως σ’ όσους αντιστέκονται σε κάθε ξένη επιβουλή και στον επικίνδυνο εφησυχασμό. Η δολοφονία του ήταν απόρροια του εθνικού διχασμού και αποστέρησε την πατρίδα μας από ένα σπουδαίο πολιτικό και διανοούμενο, ο οποίος πάλεψε για μία Μεγάλη Ελλάδα με το όπλο και την πένα του.
Για κάποιους ίσως φανούν πολλά τα χρόνια και θα έπρεπε να είχε ξεχαστεί. Ίσως πάλι να ήθελαν να μην τιμούμε προσωπικότητες σαν αυτή του Ίωνος Δραγούμη.
Ίσως να ανησυχούν ότι υπάρχει και ο φόβος ότι μπορεί να αφυπνιστούν οι Έλληνες και " τρέξουν να σώσουν την Μακεδονία γιατί η Μακεδονία θα μας σώσει ..." και έτσι τους χαλάσουμε τα σχέδια . Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο επίκαιρες οι ιδέες του Ίων Δραγούμη όσο τώρα που συντελούνται τόσα εγκλήματα σε βάρος της πατρίδας μας : γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο , σχέδιο Άνaν για την Κύπρο μας, ξεπούλημα στους Σκοπιανούς του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας μας, παραποίηση της ιστορίας μας (βλέπε ιστορία της στ ' δημοτικού) ,εισβολή και παραμονή 2 εκατομμυρίων λαθρομεταναστών με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια (και όχι μονό ) της Ελλάδος, αφανισμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και της Κωνσταντινούπολης .
Μορφές σαν αυτή του Ίων Δραγούμη είναι διαχρονικές και αυτό γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό σε μια εποχή, όπου η επιβολή κατά των εθνικών μας δίκαιων είναι πλέον ολοφάνερη και τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα διαρκώς γιγαντώνονται.
Τα δημιουργήματα του αλλά και η ίδια η θυσία του αποτελούν αιώνια μηνύματα και διδαχές στους Έλληνες και ιδιαιτέρως στους νέους , όπου είναι και το μέλλον του Έθνους μας.
Σε αυτά του λοιπόν τα μηνύματα και το κάλεσμα οι Έλληνες πατριώτες δηλώνουμε παρών.
" είναι ανοιγμένος τώρα μπροστά στα θολωμένα μάτια σας και στα μυαλά σας τα σκοτισμένα , ένας δρόμος πολέμου ( ...) αν θέλετε , πάρετε τον . Ειδεμή ,σαπίστε εκεί που είσθε ."
" ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ "
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εκ της Ν.Ε ΛΑ.Ο.Σ Ζακύνθου
Ο Υπ.Οργανωτικού Βασίλης Πουλιέζος

Δεν υπάρχουν σχόλια: