5 Ιουν 2012

«ΕΥΡΩΔΡΑΧΜΗ» Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ “NEW ECONOMICS FOUNDATION”

Μετά τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας κ. Μάρεκ Μπέλκα ο οποίος είχε δηλώσει στα μέσα Μαρτίου ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα, είναι η καθιέρωση ενός διπλού νομισματικού συστήματος, υψηλόβαθμο στέλεχος του “New Economics Foundation”, η Κα. Άννα Πέτιφορ, σε συνέντευξή της συμφωνεί με τη θέση του ΛΑ.Ο.Σ, πως η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, είναι η κυκλοφορία διπλού νομίσματος.

«Αν έχετε ένα νόμισμα που θα λέγεται «το ελληνικό ευρώ», και θα δίνει τη δυνατότητα σε έναν Έλληνα αγρότη να πουλά λεμόνια σε ένα ελληνικό εστιατόριο, έτσι ώστε να κερδίζει κάποια χρήματα, και το εστιατόριο με τη σειρά του, να προσελκύει πελάτες που να τρώνε και να πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα, τότε η κίνηση αυτή του χρήματος θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβίωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Πιστεύω ότι η βασική προτεραιότητα για τον ελληνικό λαό αυτήν την στιγμή είναι να αναβιώσει την οικονομία του. Να αναβιώσει τη ζήτηση μέσα στην Ελλάδα και να δώσει την δυνατότητα στον κόσμο να βρει δουλειά. Ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων δεν έχουν εργασία. Το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό κόστος αυτής της κατάστασης είναι τεράστιο» καταλήγει στη συνέντευξή της η Κα Πέτιφορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: