9 Σεπ 2010

Άμεση συνεδρίαση της Ν.Ε και αυτόνομη κάθοδος

Οι προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο, δίνουν την ευκαιρία στην Ζακυνθινή κοινωνία να εκλέξει τους εκπροσώπους εκείνους που θα την εκπροσωπήσουν στην Τ.Α, θα διαχειρίζονται τις υποθέσεις του δήμου,όπως,προβολή του νησιού,ύδρευση, καθαριότητα,ανάπτυξη κοινωνικών υπηρεσιών ,στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κτλ Εκπροσώπους,οι οποίοι,οφείλουν να εκφράσουν ένα άλλος είδος πολιτικής,να <<αγγίξουν>> θέματα όπως η ασφάλεια των πολιτών,η εξάλειψη του παραεμπορίου , η λαθρομετανάστευση
Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία η τοπική κοινωνία να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια ζουν σε βάρος μας , σε αυτούς που τόσα χρόνια διαχειρίζονται αμέτρητα χρηματικά ποσά και προκοπή το νησί μας δεν βλέπει.
Είναι η στιγμή όπου ο κόσμος θα πρέπει να κάνει την δική του πραγματική αλλαγή , αλλαγή προσώπων ,αλλαγή τρόπου σκέψης και να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσους τόσα χρόνια διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις του νησιού από όποιο πόστο και εάν ήταν και άφησαν πίσω τους χρέη ,σκάνδαλα ,στάχτες.
Σε περίπου 2 μήνες ο Ζακυνθινός λαός ( μαζί δυστυχώς και οι "νεο-Ελληνες "άρα και οι "νεο-Ζακυνθινοί" του ΠΑΣΟΚ ) θα κληθεί να ψηφίσει τους εκλεκτούς και αρίστους της κοινωνίας μας, αυτούς που θα προσπαθήσουν, έστω να βγάλουν τον νησί από τη στασιμότητα , την παρακμή. Αυτούς που επιτέλους θα ξαναδώσουν στη Ζάκυνθο την πραγματική λάμψη και αίγλη. Τη λάμψη που αξίζει που αξίζει στο νησί του Εθνικού μας ποιητή.
Σίγουρα δύσκολο πολύ το έργο αυτών που θα εκλεγούν ,όπως δύσκολο και το έργο του ΛΑ.Ο.Σ και της Ν.Ε στο νησί για να αναδείξει τα πρόσωπα εκείνα όπου θα κληθούν να αγωνιστούν για την πραγματοποίηση αυτού του οράματος.

Αλλά μέσα από τις δυσκολίες αυτές δημιουργήθηκε ο ΛΑ.Ο.Σ πριν χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αναπτύσσεται όχι μόνο σαν ένα κόμμα αλλά σαν ένα κίνημα ,σαν μια γροθιά στο κατεστημένο, σαν τη λόγχη μίας ευρύτερης παράταξης, πέρα από τα στενά όρια της κεντροδεξιάς. .
Η αυτόνομη κάθοδος στις δημοτικές εκλογές θα ήταν ό,τι καλύτερο και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή όπου οι διαμάχες στα 2 μεγάλα κόμματα για το ποιός θα πάρει το επίσημο 'η και το ανεπίσημο χρίσμα, είναι μεγάλες και αγεφύρωτες .

Η τοπική κοινωνία έχει πια αηδιάσει από τους τόσους "μεσσίες"(ειδικά από το χώρο της κεντροαριστεράς) . που βρέθηκαν ξαφνικά για να μας σώσουν. Λες και τόσα χρόνια δεν βλέπανε τι γινόταν και πού κατρακύλαγε το νησί . Στο χώρο της κεντροδεξιάς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αφού το φορτίο είναι βαρύ από τις αμαρτίες των στελεχών της τα προηγούμενα χρόνια .
Οι επερχόμενες εκλογές έχουν σίγουρα και χρώμα ιδεολογικό, μια που μία επικράτηση του ΠΑΣΟΚ θα πρασίνιζε τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδος και θα έδινε την ευκαιρία εκείνη στο νεο -Πασοκ του ΓΑΠ να εφαρμόσει την νεο -ταξικές τους επιλογές χωρίς εμπόδια. ( πιο σκληρά οικονομικά μέτρα, ξεπουλήματος του ονόματος της Μακεδονίας , απεμπόληση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο,πλήρη ,αλλοίωση των θρησκευτικών , πολιτιστικών, φυλετικών χαρακτηριστικών της χώρας , πλήρης εγκατάλειψη της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο κ.α)
Οφείλουμε λοιπόν να δώσουμε και στη Ζάκυνθο τον αγώνα μας και να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας ώστε να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τα σχέδια αυτά. Η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές αυτό τον χαραχτήρα πρέπει να έχει. Και,αν αυτό δεν γίνεται για διαφόρους λόγους , οργανωτικούς ή μη , αυτό θα πρέπει να συζητηθεί και να διερευνηθεί αμέσως μετά τις εκλογές .
Οι όποιες, δε, συνεργασίες γίνουν θα πρέπει να γίνουν σε μία βάση προγραμματικής συνεργασίας και με καθαρό ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο. Προσωπικές απόψεις διαφόρων στελεχών στο πρόσφατο παρελθόν περί "αγριοκάτσικων από την Κεφαλονιά" για τη θέση του περιφερειάρχη, περισσότερο μπερδεύουν και διχάζουν τους φίλους του κόμματος, μια που ούτε από τον χώρο της ευρύτερης παράταξης προέρχεται το συγκεκριμένη πρόσωπο και φυσικά ούτε έρχεται μετά από μία συζήτηση μέσα από την Ν.Ε.
Θεωρώ δε αυτονόητο ότι για αυτό τον λόγο θα πρέπει να γίνει άμεσα σύγκλιση της Ν.Ε και να συζητηθούν εκεί όλες οι απόψεις. Εάν,δε, το επιτρέπει ι ο χρόνος να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μελών αλλά και των φίλων του ΛΑ.ΟΣ στη Ζάκυνθο ,ώστε να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις αφορούν τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Το ψηφοδέλτιο,επίσης, να απαρτίζεται από άτομα που δεν θα έχουν καμιά σχέση με το αμαρτωλό και βρώμικο παρελθόν των σκανδάλων , των χρεών , των δανείων, της πελατειακής λογικής και της ρουσφετολογικής πρακτικής και που πάνω απ όλα θα έχουν την Ζάκυνθο και τον Ελληνισμό στην καρδιά τους.

Καλό αγώνα

Βασίλης Πουλιέζος
μέλος της Ν.Ε του ΛΑ.Ο.Σ Ζακύνθου


Δεν υπάρχουν σχόλια: