16 Σεπ 2008

Aπό το "Βατοπεδίο" στο........"Νομαρχοπεδίο"


Να αποκατασταθεί το κύρος της Νομαρχίας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΛΑ.Ο.Σ. Ζακύνθου, μέσα από τις γραπτές της προτάσεις που κατέθεσε στη Νομαρχία για το ΕΣΠΑ, είχε αναφερθεί στην ανάγκη κατασκευής του νέου Διοικητηρίου εκτός ορίων της πόλης Ζακύνθου ώστε να στεγαστούν εκεί όλες οι υπηρεσίες της Νομαρχίας και στη μεταστέγαση της Βιβλιοθήκης Ζακύνθου σε νέο, σύγχρονο και λειτουργικό χώρο.
Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε, ότι ένα έργο πνοής για τον Νομό, παρόλο που υπάρχει χρηματοδότηση για την κατασκευή του, για μικροπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, κινδυνεύει να καθυστερήσει και ενδεχομένως να μην υλοποιηθεί.
Οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, είναι νομότυπες έχοντας την ομόφωνη στήριξη της αντιπολίτευσης, η οποία δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν προσέχει τι ψηφίζει.
Διαπιστώσαμε:
· Ότι στην προκήρυξη, ο όρος «εντός οικισμού» είναι πλεονασμός, αφού τα κοινωφελή κτίρια μπορούν να δομηθούν και σε εκτός οικισμού οικόπεδα, που κοστίζουν σαφώς πιο φθηνά, πρακτική που ακολούθησαν στο παρελθόν κι άλλες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις ανά την Ελλάδα.
· Ότι στην ίδια προκήρυξη, ο όρος «εθνική και επαρχιακή οδός», αποκλείει περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλους δημοτικούς δρόμους, στην ίδια ακτίνα των 5 χιλιομέτρων..
· Ότι η εκτίμηση των «ορκωτών εκτιμητών», αν κι έγινε με επιστημονικό τρόπο, εντούτοις υπερεκτίμησε το οικόπεδο κατά τουλάχιστον 40%, σε σχέση με τις τιμές που αυτή τη στιγμή της οικονομικής ύφεσης στην κτηματαγορά, υπάρχουν στη Ζάκυνθο.
Θεωρούμε:
· Ότι με ασφαλιστικά μέτρα και με προσφυγές που μπορούν να φθάσουν ακόμα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το έργο μπορεί να καθυστερήσει έως και 5 χρόνια, εφόσον οι αποφάσεις είναι ευνοϊκές για την παρούσα Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
· Ότι η εκτίμηση των «ορκωτών εκτιμητών», μπορεί εύκολα να καταρριφθεί στα δικαστήρια, όπως έχει συμβεί σε δεκάδες περιπτώσεις σε όλη την χώρα
· Ότι ξαναμπαίνουμε σε μια εποχή δικαστικών περιπετειών και σκανδαλολογίας στο χώρο της Αυτοδιοίκησης της Ζακύνθου, γεγονός που πλήττει τόσο την εικόνα του νησιού, όσο και το κύρος των θεσμών.
Ζητούμε την άμεση επαναπροκήρυξη του έργου, αλλάζοντας τους επίμαχους όρους, ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και αμφισβήτηση. Ο Ζακυνθινός λαός, δεν θα επιτρέψει να παίζονται πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: