6 Νοε 2010

Τα θεμέλια του ηθικού εθνικού κράτους


Τα θεμέλια του ηθικού εθνικού κράτους
του Χρίστου Γούδη
υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής με τον Άδωνι Γεωργιάδη



Η ανάταξη της χώρας απαιτεί μια πνευματική, πολιτισμική και πολιτική αφύπνιση, προϋπόθεση «εκ των ων ουκ άνευ» για την έξοδό μας από την χειμερία νάρκη στην οποία έχουμε περιπέσει, μετά από έναν τριακονταετή πόλεμο κατά των θεμελίων του ελληνικού έθνους, των ηθών και παραδόσεών του, της μακρόχρονης ιστορίας του και της θρησκευτικής του ευλάβειας, της φυλετικής του ομοιογένειας και της κοινοτικής του υπόστασης. Ο εκμαυλισμός του λαού μας, που ξεκίνησε άκριτα και ανεύθυνα από το 1981 με την ανατολή του «πράσινου ήλιου» και τον συνακόλουθο εξωτερικό υπερδανεισμό και ο οποίος συνεχίστηκε –ανελλιπώς και αφρόνως- και από τα δύο κόμματα εξουσίας, μάς οδήγησε σε μία κοινωνία-φούσκα χωρίς αρχές, επικεντρωμένη στην ατομοκεντρική υλική ευμάρεια πάση θυσία και με κάθε κόστος, σε βάρος των παραγωγικών μας δυνατοτήτων, της κοινωνικής μας συνεκτικότητας, της εθνικής μας ιδιοπροσωπίας και των δικαίων της μείζονας πατρίδος μας. Μάς έφερε σήμερα στο χείλος του γκρεμού.

Για να αποφύγουμε την πτώση πρέπει να πετάξουμε, έστω και με σπασμένα φτερά. Πατώντας γερά στο έδαφος που με αίμα μάς παρέδωσαν οι πρόγονοί μας. Επιστροφή στις ρίζες μας και στις διαχρονικές ελληνικές μας αξίες, όχι ως καταφύγιο και παραμυθία, αλλά ως βατήρα και εφαλτήριο για ένα άλμα στο μέλλον, οικοδομώνας έναν καινούργιο τρόπο ζωής και χαράσσοντας μια νέα πορεία πλεύσης. Το υπερκαταναλωτικό πνεύμα που μάς εμφυσήθηκε από άφρονες ταγούς και μάς οδήγησε στις παγίδες των διεθνών θεσμικών τοκογλύφων (συλλογικά ως κράτος με το συνεχώς συσσωρευόμενο δημόσιο χρέος του και ατομικά με την μαζική υφαρπαγή ολόκληρων περιουσιών μέσω του «μεγάλου κόλπου» του χρηματιστηρίου), πρέπει να εκλείψει.

Εθνική παιδεία, θρησκευτική ευλάβεια, κοινωνική ανασύνταξη κινούμενη από ευνομία και τάξη, πολιτισμική αναγέννηση (και μέσα από την επιβεβλημένη αναβάθμιση της ποιότητας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης), συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας εθελοντισμού στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας –κοινωνικών και στρατιωτικών- απέναντι της χειμαζόμενης πατρίδας μας, αποβολή των ξένων στοιχείων που μαζικά αλλοιώνουν –δημογραφικά, εθνολογικά, θρησκευτικά και πολιτισμικά- την ελληνικότητά μας, αποτελούν τους πυλώνες επάνω στους οποίους θα πρέπει να δομηθεί το νέο ελληνικό ηθικό κράτος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για να γίνουν πράξη όλα αυτά, η Ελλάδα χρειάζεται μία επανάσταση, η οποία όμως θα πρέπει να συμβεί μέσα από καταλυτικές πολιτικές δράσεις που θα διασφαλίζουν την δημοκρατική συνέχεια του καθεστώτος της.

Οι καιροί ου μενετοί εν πολέμω. Γιατί βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σήμερα οικονομικό. Αύριο κοινωνικό και μεθαύριο εθνικό. Συναγερμός λοιπόν, λαϊκός και ορθόδοξος, στα πλαίσια ενός νέου σύγχρονου, πραγματιστικού και δημιουργικού πατριωτισμού, για την επιβίωση του ελληνικού έθνους. Η Ελλάς θέλει να ζήσει, πρέπει να ζήσει και θα ζήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: