28 Μαΐ 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ

Με έκπληξη διαβάσαμε στον Ριζοσπάστη της Πέμπτης 27 Μαΐου 2010, την ανακοίνωσή του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων Ζακύνθου, που χαρακτηρίζει πρόκληση το γεγονός ότι «η διεύθυνση του ξενοδοχείου Louis Zante Beach μιλάει για μειωμένη πληρότητα λόγω της οικονομικής κρίσης και από την άλλη να έχει προσλάβει Πολωνούς μαθητές αμείβοντάς τους με εξευτελιστικά μεροκάματα.»

Η ΝΕ του ΛΑΟΣ Ζακύνθου, τόσο τον Φεβρουάριο του 2010, όσο και στην ανακοίνωσή της με αφορμή τον εορτασμό της περσινής Πρωτομαγιάς, είχε επισημάνει καταγγέλλοντας το παραπάνω γεγονός και τότε οι κύριοι του ΕΚΖ, μαζί με όλο το επιδοτούμενο νεοταξίτικο σινάφι, μας απαντήσανε με το τροπάρι του «ρατσισμού».

Το πρόβλημα του Έλληνα εργάτη, ότι βρίσκεται στο περιθώριο, είναι εγκαταλελειμμένη μονάδα και δεν μπορεί να ανταγωνισθεί τους πάμφθηνους αλλοδαπούς. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου, εδώ και χρόνια έχουν γίνει τα "πειραματόζωα" των νέων εργασιακών σχέσεων και της κάθε είδους εργοδοτικής αυθαιρεσίας, αγνοήθηκε παντελώς τα προηγούμενα χρόνια από τα συνδικαλιστικά τους όργανα και από το ΠΑΜΕ, από τον φόβο να μην χαρακτηριστούν «ρατσιστικά». Αυτά τα προβλήματα διογκώνονται καθημερινά και θα διογκωθούν ακόμα περισσότερο με τα νέα αντεργατικά νομοσχέδια που ετοιμάζονται.

Προϋπόθεση για να μπορέσει να αντισταθεί ο Έλληνας εργάτης, είναι να φύγει ο ξένος απεργοσπαστικός στρατός. Και το εκφράζει μέσα από όλες τις δημοσκοπήσεις. Το εκφράζει καθημερινά στις συζητήσεις στα λαϊκά καφενεία. Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες του τουρισμού, οι αυτοαπασχολούμενοι θα επιβάλλουν αργά ή γρήγορα το δίκιο τους, με τον δικό τους τρόπο. Ελληνικές δουλειές, για έλληνες εργάτες, καμιά ανοχή στους κεφαλαιοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: